Beeld © DC Films

Joker-film zorgt voor beste openingsweekend oktober ooit

07 oktober 2019 01:04

Ondanks alle ophef over Joker is de film zeer populair gebleken in de Verenigde Staten. In het openingsweekend heeft de DC-verfilming met Joaquin Phoenix in de titelrol een omzet geboekt van 93,5 miljoen dollar (85 miljoen euro).

Daarmee scoort de film de best verdienende opening in oktober ooit. Het oude record, 73 miljoen euro, was sinds vorig jaar in handen van Venom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon kan Joker-film niet aan: 'Vreselijk vond ik het!'

De film laat de mentale ineenstorting van het geschminkte personage zien. Het is de aartsvijand van Batman in verschillende films, televisieprogramma's en strips. Joker kreeg zowel lovende als vernietigende kritieken en wordt controversieel genoemd vanwege de manier waarop 'het kwaad' wordt neergezet.

Ook werd er rond de release van de film vaak verwezen naar een schietpartij in een bioscoop in het Amerikaanse Aurora in 2012, waarbij twaalf mensen omkwamen. Destijds gingen er een tijdlang geruchten dat de dader zich had verkleed als The Joker. Dat werd later door de aanklager in de zaak tegen deze James Holmes tegengesproken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!