Beeld © DC Films

Joker-film brengt stiekem ode aan Heath Ledger

07 oktober 2019 11:55

De nieuwe Joker-film heeft veel teweeggebracht bij kijkers (lees: Gordon kon het niet aan en vertrok uit de zaal). Bovendien krijgt de film veel kritiek, omdat het verhaal zou aanzetten tot geweld. Maar dat allemaal even terzijde, want de makers hebben op een heel ingenieuze manier een ode gebracht aan de overleden acteur Heath Ledger. Let op: dit artikel bevat spoilers over Joker én The Dark Knight.

Er is veel te doen om Joker. De film breekt niet alleen alle records en krijgt lovende recensies, maar krijgt ook bakken met kritiek. Last but not least is het karakter Arthur Fleck voor acteur Joaquin Phoenix misschien wel dé definiërende rol voor zijn carrière. Hij weet in elk geval bij iedereen voor kippenvel te zorgen. Ook brengt hij een ode aan zijn voormalige collega en vriend Heath Ledger. De Australische acteur overleed voordat The Dark Knight uitkwam, waarin hij een legendarische vertolking deed van de doorgeslagen clown Joker. Heath won zelfs een Oscar voor de rol. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon kan Joker-film niet aan: 'Vreselijk vond ik het!'

Nu er een nieuwe versie is, worden er natuurlijk allerlei vergelijkingen gemaakt. In de nieuwe Joker-film draait Arthur zo erg door dat hij een talkshowhost live op televisie doodschiet en vervolgens wegscheurt in een politiewagen. Diezelfde lach en gestoorde blik doet denken aan Heath's vertolking van de rol, waarbij hij zo'n zelfde auto steelt en toekijkt hoe Gotham in de verdoemenis lijkt te raken. Het lijkt wel erg veel op elkaar, maar het is niet bekend of het om een daadwerkelijke ode gaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joker-film zorgt voor beste openingsweekend oktober ooit

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Joker-film breekt record na record

De nieuwe Joker-film draait nu in de Nederlandse bioscopen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!