ANP

'Jeroen Spitzenberger zeer geloofwaardig als Stanley H'

11 oktober 2019 12:26

Journalist Denise Mosbach, die een boek schreef over Stanley Hillis, is heel blij met de manier waarop acteur Jeroen Spitzenberger (43) de topcrimineel vertolkt in de nieuwe NPO-serie over zijn leven. Dat vertelde zij vrijdag in een interview op NPO Radio 1.

"Jeroen doet het zó treffend"

Het was de eerste maal dat Denise Mosbach reageerde op de serie nadat ze het eindresultaat gezien had. "Jeroen doet het zó treffend", prees de journalist. "Stanley Hillis was een man met twee gezichten. Hij had humor, was intelligent en mensen hielden van hem. Maar hij was ook een harde crimineel die last had van flinke driftbuien, die beslissingen nam die verregaande consequenties voor andere mensen konden hebben. Jeroen weet allebei die kanten heel goed te belichten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste beelden nieuwe dramaserie Stanley H.

De vierdelige NPO-serie Stanley H. van regisseur Tim Oliehoek vertelt over de opkomst en ondergang van de Haagse topcrimineel Stanley Hillis. Hij profiteerde in de jaren negentig flink van een plan van het Openbaar Ministerie dat later bekend werd als de IRT-affaire. Om ‘grote vissen’ te vangen, lieten politie en justitie zonder in te grijpen ladingen drugs door. De zaak kostte in 1994, nadat de Tweede Kamer de omstreden methode fel had veroordeeld, twee ministers de kop.

Jeroen Spitzenberger kreeg een Gouden Kalf-nominatie voor zijn vertolking van Stanley H. De serie is vanaf zondagavond op NPO 3 te zien.

RTL Boulevard sprak Tim Oliehoek over de serie. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!