Beeld © Independent Films

Cast April, May en June over hoe het achter de schermen ging

20 oktober 2019 18:20

April, May en June, een film naar het idee van Linda de Mol (55), vertelt het verhaal van drie zussen die moeten bepalen wie de zorg van hun autistische broer op zich neemt, nadat hun moeder komt te overlijden. Actrice Olga Zuiderhoek (73) speelt de moeder van de zussen en doet op LINDA.nl een boekje open over de aanstaande film. 

“Euthanasie bespreken in een film met nogal wat comédiennes, ja dat kan"

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Als dat eenmaal geregeld is wil ze uit het leven stappen.

Een zwaar onderwerp voor een film, maar volgens Olga verademend. “Euthanasie bespreken in een film met nogal wat comédiennes, ja dat kan. Ik zie dat als een schitterend mensenrecht. Bespreekbaar maken die handel.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oeps! Sander Lantinga bezorgt dochter Linda de Mol blauw oog

De rol van de autistische broer en zoon wordt vertolkt door Bas Hoeflaak, die maar wat blij is om deel uit te maken van de sterrencast. “Olga Zuiderhoek speelt mijn moeder… het was een groot voorrecht om met haar op de set te mogen staan… Grote actrice en lieve vrouw", laat hij weten.

De Amerikaanse acteur Patrick Duffy - oftewel: Bobby Ewing uit Dallas - vertolkt de rol Linda's vader. "Wat geweldig dat Patrick Duffy wilde meewerken en wat een ontzettend relaxte lieve man”, spreekt ze vol lof over de acteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merel Westrik geloofde niets van contact met Linda de Mol

April, May en June draait vanaf 19 december in de bioscoop. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!