Beeld © Getty Images

Bezoekers 'jubileumfilm' Friends voelen zich in de maling genomen

21 oktober 2019 10:49

De speciale bioscoopfilm van de - nog altijd mateloos populaire - sitcom Friends heeft afgelopen zondag voor lange gezichten gezorgd. Fans waren diep teleurgesteld in de vertoningen en klommen furieus in de virtuele pen. 

"We hadden voor hetzelfde geld de hele box kunnen kopen"

Op Twitter stromen reacties binnen van liefhebbers van de serie die zich bekocht voelen. "Voor vier keer toegang naar Friends met zes afleveringen... We hadden voor hetzelfde geld de hele box kunnen kopen", schrijft een fan na afloop. En hij is niet alleen. Pathé wordt bestookt met berichtjes van bezoekers van wie de avond niet aan hun verwachtingen voldaan heeft. "Wat een leuke avond met nieuwe content, nieuwe scènes en bloopers had moeten worden is een beetje een teleurstelling geworden", laat een andere bezoeker achter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Courteney Cox en Charlie Puth spelen ultieme Friends-test

Omdat het dit jaar precies 25 jaar geleden is dat de allereerste aflevering van Friends werd uitgezonden, werden enkele iconische afleveringen op bioscoopformaat vertoond. Als extraatje zouden er ook nog nooit eerdere vertoonde content van de cast, zoals interviews, te zien zijn. Maar volgens fans was dat slechts een minuscuul onderdeel van de avond. 

De film was zondagavond te zien bij Vue, Kinepolis en Pathé. Laatstgenoemde laat weten het erg vervelend te vinden. "Helaas hebben de Friends-voorstellingen van vandaag niet aan de verwachtingen van veel bezoekers voldaan", laten zij weten op Twitter. "Onze excuses hiervoor. Stuur ons een DM en dan proberen we dit zo goed als mogelijk op te lossen!"

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Courtney Cox organiseert wederom mini-reünie met Friends-cast

Imke van Schaaijk, woordvoerder van Pathé, laat aan NU.nl weten dat de bioscoopketen momenteel alle vragen en opmerkingen verzamelt. "Die koppelen we daarna terug aan distributeur Warner Bros."

Van Friends werden tien seizoenen gemaakt, waarvan de laatste in 2004 werd uitgezonden. De serie won vele prijzen waaronder verschillende Emmy’s en een Golden Globe. In 25 jaar is Friends veranderd in een cultureel fenomeen en heeft de serie een grote schare trouwe fans opgebouwd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Aniston voorheen anoniem op Instagram

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!