Beeld © Warner Bros. Pictures

Joker-acteur improviseerde erop los in film

28 oktober 2019 12:02

Joaquin Phoenix (45) wist met zijn vertolking van de Joker in de gelijknamige film te zorgen voor flink wat ophef en kritiek. Ook op de set wist de acteur de makers te verbazen doordat hij verschillende scènes improviseerde.

Cameraregisseur Lawrence Sher vertelde dat Joaquin er flink op los improviseerde tijdens de opnames van de hitfilm. Een van die momenten was tijdens een scène waarin Arthur, zoals de Joker eigenlijk heet, in een psychose zit en alles uit de koelkast gooit. Vervolgens kruipt hij zelfs in de koelkast en dat stond niet in het script.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joker is mega succes in Nederland: half miljoen bezoekers

“We hadden geen idee dat hij in de koelkast zou klimmen. Ik weet nog dat ik dacht: wat doet hij? Klom hij nu echt in de koelkast? Het was net zo leuk als bizar om naar te kijken”, aldus Lawrence.

Dat is niet de eerste keer dat Joaquin het heft in eigen handen nam. Regisseur Todd Philips gaf al toe dat het dansje van de Joker ook is bedacht door de acteur. Eigenlijk had hij in de spiegel tegen zichzelf moeten praten. Toen dit niet helemaal werkte, kreeg Joaquin de vrijheid om zelf iets te bedenken.

De film heeft flink wat stof doen opwaaien zowel in Amerika als in Nederland. Zo liet Gordon weten dat hij de film niet uit kon zitten en besloot om de zaal te verlaten. In RTL Boulevard werd de ophef besproken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joker-acteur Joaquin Phoenix scheldt cameraman de huid vol

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!