Beeld © Getty Images

Lady Gaga keert terug naar het witte doek

01 november 2019 21:28

Na haar vernietigende acteerprestatie in de hit A Star is Born keert Lady Gaga (33) weer terug naar het witte doek. De zangeres heeft de smaak te pakken en is volgens Deadline gecast in een film over het leven van de Italiaanse ontwerper Maurizio Gucci.

Volgens Deadline geeft Lady Gaga aankomend jaar kleur aan de rol van Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Maurizio Gucci. Maurizio Gucci is de kleinzoon van Guccio Gucci, de oprichter van het wereldwijd bekende modemerk. Een compleet andere rol dan de naïeve Ally, die ze speelde in A Star is Born. Patrizia Reggian is namelijk absoluut geen lieverdje en werd schuldig bevonden aan de moord op haar ex, die in 1995 voor zijn kantoor werd neergeschoten. Patrizia werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 29 jaar, maar werd in 2016 na achttien jaar vroegtijdig vrijgelaten.

Waarom ze haar man vermoorde is nog altijd niet duidelijk, volgens de media zou het om wraak gaan nadat hij haar voor een ander had verlaten. Volgens haar dochters was het een hersentumor die haar tot waanzin dreef. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Commotie om ‘gevonden’ Golden Globes-jurk Lady Gaga

De film wordt geregisseerd door Ridley Scott, die eerder in de regiestoel kroop voor onder meer Blade Runner, Gladiator en American Gangster. Het script wordt gebaseerd op het boek The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed van Sara Gay Forden.

Het is de eerste acteerklus voor de fenomenale zangeres sinds het overdonderende succes van A Star is Born. Voor haar vertolking van Shallow in de film sleepte ze zelfs een Oscar in de wacht.

Wanneer de film moet verschijnen, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Lady Gaga verrast fans met bijzonder duet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!