Beeld © DC Films

Deze geschrapte scène had Joker-film heel anders gemaakt

06 november 2019 13:50

Joker maakt al maanden de tongen los wegens de expliciete scènes en het heftige verhaal van de film. Maar het had allemaal nog een stuk grimmiger kunnen zijn als de regisseur één scène niet had geschrapt.

"We wilden dat de kijkers zich af zouden vragen hoe gek Arthur daadwerkelijk was"

Joker-regisseur Todd Philips wil heel duidelijk maken dat Arthur Fleck, gespeeld door Joaquin Phoenix, niet een aanval gepland had op zijn 'vriendinnetje' Sophie Dumond. Al eerder werd bekendgemaakt dat de vrouw van de clowns dromen het had overleefd, maar nu onthult de regisseur dat hij eigenlijk andere plannen voor haar had. Het was namelijk de bedoeling dat er een scène in Joker zat waarbij te zien was hoe Sophie naar het interview van Arthur in de talkshow van zijn idool Murray Franklin (Robert De Niro) keek.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joker-film verslaat Avengers: Infinity War

Het optreden van Arthur in de talkshow gebeurt een paar dagen nadat Sophie ontdekt dat Arthur ongenodigd in haar appartement zit. De bubbel breekt op dat moment voor de kijker, waar zij eerst (misschien) dachten dat hun relatie echte liefde was. Het was slechts een illusie. Maar de scène dat Sophie en haar dochtertje naar het interview zaten te kijken, vond regisseur Todd te snel weggeven dat ze de waanzin van Joker had overleefd. Bovendien wilden ze het perspectief van Arthur aanhouden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans Teeuwen lijkt sprekend op Joker-acteur Joaquin Phoenix

"Hij heeft haar zeker niet vermoord", verklaart Todd aan IndieWire. "We wilden dat de kijkers zich af zouden vragen hoe gek Arthur daadwerkelijk was. De meesten lijken wel te begrijpen dat hij alleen mensen doodmaakt die hem iets hebben aangedaan. Zij heeft er verder niets mee te maken. Hij leeft volgens bepaalde morele regels. Natuurlijk heeft hij dus niet zijn buurvrouw zomaar gedood." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

New Yorkse The Bronx is Joker-toeristen spuugzat

Joker heeft veel losgemaakt bij de bezoekers van de film, maar waarom eigenlijk? Bekijk de video hieronder voor het antwoord. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!