Beeld © Independent Films

Al 200.000 mensen zagen Wat is dan liefde in de bioscoop

09 november 2019 07:03

De romantische komedie Wat is dan liefde heeft de 200.000 bezoekers gepasseerd. Dat heeft distributeur Independent Films zaterdag bekendgemaakt. De film met Maarten Heijmans en Elise Schaap staat na een maand nog steeds in de top 5 van best bezochte bioscoopfilms.

De film van regisseur Aniëlle Webster vertelt over echtscheidingsadvocaat Cato (Schaap) die partner wordt bij een advocatenkantoor. Tegen haar zin in ontwikkelt zij langzaam maar zeker gevoelens voor haar brallerige, arrogante collega Gijs (Heijmans).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlanders massaal naar de bios voor Wat is dan liefde

Op de eerste plek in de bioscooplijst staat na zes weken nog steeds ongenaakbaar Joker. De grimmige origin story over de grote tegenstander van Batman trok in de Nederlandse bioscopen al bijna een miljoen bezoekers. Acteur Joaquin Phoenix geldt als een grote kanshebber bij de Oscars in februari.

LHBT-drama

Oorlogsdrama Midway van regisseur Roland Emmerich doet het in de Nederlandse bioscopen beter dan de romantische kerstkomedie Last Christmas, geïnspireerd door het bekende liedje van George Michael. Midway komt binnen op de tweede plek van de bioscooplijst; Last Christmas staat op de derde plek. Midway handelt over de zeeslag in de Stille Oceaan waarbij de Amerikanen de Japanners in juni 1942 een gevoelige nederlaag toebrachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze scoort rol in Wat is dan liefde

In de arthousebioscopen doet vooral Amazing Grace het heel goed, een registratie van de opname van het wereldberoemde album van Aretha Franklin uit 1972. Een opvallende titel die ook veel publiek trekt in de arthouse is het Zweeds-Georgische LGBT-drama And then we danced, over een Georgische danser die er achter komt dat hij op mannen valt. De film, die prijzen won op het festival van Cannes, is dit jaar de Zweedse inzending voor de Oscars.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!