Beeld © Joke Schut

Halina Reijn en Carice van Houten vertellen over nieuwe serie

18 november 2019 17:58

Het is een bijzondere dag voor Halina Reijn (44) en Carice van Houten (43). De vriendinnen werkten samen aan de film Instinct en wisten 100.000 bezoekers te amuseren hiermee. En dat is goed voor een Gouden Film. De dames vertellen aan RTL Boulevard hoe onverwachts dit was, maar ook over hun nieuwe samenwerking: Red Light.

"We hopen alleen maar dat ons volgende project, Red Light, net zo in de smaak valt"

Halina en Carice kondigen nieuwe serie aan

02:35

Voor hun volgende samenwerking gaan de twee "op deze manier" verder, laten ze weten. "We hopen alleen maar dat ons volgende project, Red Light, net zo in de smaak valt", aldus Halina. "Dit is natuurlijk een topbegin, maar het wekt ook wel heel hoge verwachtingen (...) Ik hoop dat we het kunnen waarmaken in de toekomst." Wanneer de serie verwacht kan worden, is nog eventjes onduidelijk. Tot die tijd kunnen liefhebbers het in ieder geval doen met Halina's regiedebuut Instinct, waarmee ze een Gouden Film te pakken hebben. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halina Reijn beleeft magische opening van haar film Instinct

Dik honderdduizend bezoekers hebben kunnen genieten van Carice's acteerprestatie in de film van haar goede vriendin. "Het is geen romantische komedie. Het is best wel een provocatieve, spannende, gelaagde film, dus daarom ben ik heel blij dat er ook nog eens massaal naartoe wordt gegaan", legt Halina uit over hoe onverwachts het succes was voor haar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten openhartig over moederschap en de liefde

"We wilden natuurlijk wel dat er zoveel mogelijk mensen naartoe zouden gaan", vult Carice haar aan. "Maar we zijn daar nooit mee bezig geweest tijdens het filmen (...) En dat zoveel mensen dit hebben omarmd, daar hebben we helemaal geen rekening mee gehouden." Het doel was voornamelijk een film te maken die ze zelf wílden maken, leggen de vriendinnen uit. "Het is zo'n persoonlijk en magisch project voor ons. Het voelt als ons huwelijk", aldus de Game of Thrones-actrice. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halina Reijn doodnerveus voor Nederlands filmdebuut

In de video hieronder wordt duidelijk hoe nerveus Carice en Halina waren vóórdat Instinct zo'n succes bleek te zijn. 

Halina Reijn en Carice van Houten waren nerveus voor Instinct

04:20

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!