Beeld © Dutch FilmWorks

Penoza-film begint sterker dan Frozen 2 op openingsdag

29 november 2019 07:58

Penoza: The Final Chapter, de speelfilm die de finale vormt van hitserie Penoza, doet het goed in de Nederlandse bioscopen. De film trok op de openingsavond meer dan 16.000 bezoekers en belandde zo uit het niets op de eerste plek van de Nederlandse bioscooplijst. Penoza trok donderdag meer bezoekers dan de megahit Frozen 2 of de romantische kerstfilm Last Christmas, blijkt uit de cijfers van de filmbranche.

De serie Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen te zien bij KRO-NCRV en vertelde over een vrouw die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt. Het slot van het vijfde seizoen liet de kijkers in het ongewisse over het lot van heldin Carmen van Walraven. Met de speelfilm Penoza: The Final Chapter sluit regisseur Diederik van Rooijen het verhaal definitief af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk: Penoza de film draait in de bioscoop

De serie trok gemiddeld meer dan een miljoen kijkers. De hoofdrollen in Penoza worden gespeeld door Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Raymond Thiry, Loek Peters, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast en crew Penoza worden dronken op emotionele première

De Nederlandse film doet het sowieso erg goed in de bioscopen op dit moment. De romantische komedie Wat is dan liefde passeerde woensdag de 250.000 bezoekers. Ook de 'coming-of-old-agefilm' Mi Vida, met Loes Luca als kapster die na haar pensioen een nieuw leven in Spanje opbouwt, trekt volle zalen. De film kreeg in de tweede week zelfs vijftien zalen extra, iets dat zeer zelden gebeurt met Nederlandse titels.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!