Beeld © ANP

Carice en Halina boycotten tv-show vanwege antisemitisme-rel

02 december 2019 23:15

Carice van Houten en Halina Reijn zijn dinsdagavond niet verschenen in het Belgische programma De Afspraak op Canvas. Zij zouden praten over hun film Instinct. Maar zij weigerden aan tafel te gaan zitten omdat de burgemeester van de plaats Aalst ook aanwezig was.

"Wij zijn geen antisemieten of racisten"

De Belgische gemeente liet gisteren weten het beroemde carnavalsfeest in de stad te laten schrappen van de lijst met Unesco-erfgoed. De reden is een rel rond een praalwagen met Joodse karikaturen die vorige jaar in opspraak kwam. Hierop volgden veel klachten; Joodse organisaties vroegen de VN de praaltocht zelfs van de Unesco-lijst te halen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Halina Reijn gekroond tot Vrouw van het Jaar

Burgemeester Christophe D’Haese meldde gisteren het gehad te hebben met alle kritiek. "Aaltenaren hebben het gehad met de verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten", stelde hij.

Reijn heeft inmiddels drie jaar een relatie met oud-voetballer Daniël de Ridder. In NRC van dit weekend gaf hij een interview over het racisme en antisemitisme in de voetbalwereld. "Ik kreeg honderden keren kankerjood naar mijn hoofd geslingerd", vertelde hij. "Je gaat het normaal vinden. Maar het is niet normaal."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Film Instinct van Halina en Carice gaat naar Alpenfestival

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de racisme-discussie na het incident bij FC Den Bosch, nu twee weken terug. Naar Excelsior-speler Ahmed Mendes Moreira riepen supporters van Den Bosch racistische leuzen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!