Beeld © Focus Features

Downton Abbey-film krijgt hoogstwaarschijnlijk vervolg

03 december 2019 18:32

Fans van de populaire serie Downton Abbey konden afgelopen september hun hart ophalen bij release van de allereerste film over de familie Crawley. Nu dit wereldwijd een groot succes is gebleken, denken de makers serieus na over een vervolg.

“We werken nu aan het verhaal, en het ziet ernaar uit dat het gaat lukken”

De serie was zes seizoenen lang een ware kijkcijferhit en fans vielen dan ook in een diep zwart gat toen de serie stopte in 2015. De film die eerder dit jaar werd uitgebracht was dan ook een groot succes. Wereldwijd haalde de film ruim 185 miljoen dollar op, reden genoeg voor een vervolg! Producer Gareth Neame onthulde tegenover The Hollywood Reporter dat het team achter de reeks druk bezig is met een nieuwe film. Zet het theewater dus maar vast op. 

“We werken nu aan het verhaal, en het ziet ernaar uit dat het gaat lukken”, vertelt de producer. “Maar we lopen tegen dezelfde problemen aan als bij de eerste; we moeten kijken of we iedereen weer bijeen krijgen. Dat was destijds een hele opgave.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Downton Abbey-actrice weer gelukkig in de liefde

Het is niet eerste keer dat Gareth zich uitlaat over een vervolg, al was hij eerst nog wat sceptisch. “Als het erg goed gaat, dan doen we er nog een, maar we moeten kijken of mensen echt naar de bioscopen gaan om de film te bekijken”, vertelde hij destijds.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Je kunt een nachtje slapen in het kasteel van Downton Abbey

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!