Beeld © Disney

Disney lanceert nieuwe trailer van Mulan

05 december 2019 17:11

Mulan, misschien wel het meest stoere personage uit alle Disney-films, krijgt een nieuwe film. In de live-action remake komt het tekenfilmfiguur tot leven. Disney heeft zojuist de nieuwe trailer gelanceerd.

De film vertelt het verhaal van Mulan die het Chinese leger infiltreert. Als vrouw mag ze dat helemaal niet, maar wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, neemt Hua Mulan in het geheim de plaats van haar zieke vader in. Zo helpt zij het land te verdedigen tegen indringers uit het Noorden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kritiek uit China op Disney's Mulan

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren van een dankbare natie en een trotse vader.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! De eerste trailer van live-action Mulan is er

Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan; Donnie Yen als commandant Tung; Jason Scott Lee als Böri Khan; Yoson An als Cheng Honghui; met Gong Li als Xianniang en Jet Li als de keizer. De film is geregisseerd door Niki Caro, het scenario is geschreven door Rick Jaffa & Amanda Silver en Elizabeth Martin & Lauren Hynek gebaseerd op het verhalende gedicht The Ballad of Mulan.

Mulan zie je vanaf 26 maart 2020 in de bioscoop.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!