Beeld © Independent Films

April, May en June was niet bedoeld als kerstfilm

15 december 2019 10:02

April, May en June - doet totaal niet vermoeden dat het om een kerstfilm gaat. In eerste instantie was het ook allerminst de bedoeling dat de film in december uit zou komen, maar uiteindelijk kwam het toch heel goed uit.

"Een geluk bij een ongeluk"

"Eigenlijk had de film eind maart al uit moeten komen", zegt Linda de Mol (55) in gesprek met BuzzE. "Onze regisseur was echter nog niet helemaal tevreden met de eerste versie en laste daarom nog een aantal extra opnamedagen in. "Dat was best wel een hele ingreep, maar ik ben er heel blij mee. Die extra scènes leveren een mooie, afgeronde film op. Een geluk bij een ongeluk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol bedacht nieuwe quiz voor SBS6

Volgens Linda, die het verhaal van de film bedacht heeft, is April, May en June uiteindelijk toch "juist best wel een kerstfilm" geworden. "Het gaat over hoe belangrijk een goede band met je familie is als dingen in het leven ineens misgaan en bij kerst denk ik toch in eerste instantie aan familie. Het is een film die je veel laat lachen maar ik denk dat er ook best een hoop mensen zullen zijn die het niet droog houden. Will Koopman zorgt heel goed voor de balans en heeft de film op de juiste momenten zwaar en dan weer licht gemaakt."

Gooische Vrouwen 3

Voor de productie van de film viel Linda terug op een aantal oude bekenden zoals de al genoemde regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels en actrice Tjitske Reidinga. Voor de bühne leek het daarom misschien alsof Gooische Vrouwen 3 in de maak was, maar dat is allerminst het geval, zegt Linda stellig. "Dat is het zeker niet, maar de hand van de makers is hopelijk wel herkenbaar. Deze film heeft hetzelfde gevoel voor humor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol na 12 jaar weer tot over haar oren verliefd

Volgens Linda is April, May en June een film voor iedereen. "We mikken ook niet op een bepaalde doelgroep. Dit is een film waar je met je broer, je oma, je zus, je puberdochter en je moeder naartoe kan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!