Beeld © Universal Pictures International

Ook Nederlandse bioscopen krijgen 'vernieuwde' versie Cats

24 december 2019 12:08

Ook in de Nederlandse bioscopen zal op korte termijn de 'vernieuwde' versie van de geplaagde musicalfilm Cats te zien zijn. Dat heeft distributeur Universal Pictures International Netherlands dinsdag laten weten.

"We zijn er hard mee bezig"

De woordvoerder van UPI kan niet zeggen wanneer de nieuwe versie in de theaters te zien zal zijn. "We zijn er hard mee bezig", stelt ze. De kans lijkt groot dat tijdens de kerstdagen nog de 'oude' versie van Cats in de theaters te zien is.

De Amerikaanse studio Universal liet dit weekend weten dat Amerikaanse bioscopen een 'geüpdatete' versie van de film krijgen. De nieuwe Cats zou verbeterde special effects hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Recensenten laten niets heel van Cats-film

De verfilming van Andrew Lloyd Webbers bekende musical werd afgelopen week neergesabeld door recensenten. Naast kritiek op het onduidelijke verhaal werd ook het deels met computeranimatie gecreëerde uiterlijk van de katten in Cats bespot.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Taylor Swift showt moves in nieuwe Cats-trailer

De film, met onder meer Taylor Swift, Idris Elba en Judi Dench in de cast, wist in Amerika afgelopen week slechts 6,5 miljoen dollar op te halen, waar zeker 15 miljoen was verwacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huisvrouwen bestaan niet 2 bekroond met Gouden Film

In Nederland draait Cats sinds donderdag in de bioscopen. De film staat niet in de top 10 met best bezochte bioscooptitels van dit moment.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!