Beeld © 20th Century Fox

Dit zijn de eerste beelden van nieuwe Avatar-film

8 januari 2020 16:24

Het langverwachte vervolg op de gigahit Avatar lijkt nu écht in aantocht. Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas was regisseur James Cameron (65) aanwezig om de eerste beelden van het tweede deel van de filmreeks te onthullen aan de fans.

"Ik ben een nerd als het aankomt op auto's, vliegtuigen, wapens en andere dingen"

Avatar kwam in 2009 uit en sindsdien zitten de fans van de blauwe mannetjes in spanning te wachten op het vervolg. Het langverwachte tweede deel lijkt nu eindelijk eraan te komen en regisseur James Cameron heeft de allereerste kiekjes gedeeld. Het lijkt helaas slechts om conceptbeelden te gaan, maar indrukwekkend is het wel. Bovendien zullen er heel veel technologische snufjes in Avatar 2 te zien zijn. "Ik ben een nerd als het aankomt op auto's, vliegtuigen, wapens en andere dingen", aldus regisseur James. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Avengers stoot Avatar van de troon

De reden dat de beelden werden onthuld tijdens de elektronica-beurs is omdat Mercedes Benz een auto heeft ontwikkeld die geïnspireerd is op de film, namelijk de Vision AVTR. "Ik zat in de auto voor het controlepaneel en de interface voelt gewoon aan alsof het leeft en ademt. Het lijkt organisch", vertelde James. Hoe imponerend het voertuig ook is, de wagen zal nooit op de snelweg verschijnen. Het gaat namelijk slechts om een concept car. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Avatar-vervolgfilms laten nog langer op zich wachten

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Winslet in nieuwe Avatar-films

Bovendien zijn de andere vrijgegeven beelden ook slechts concepten. De fans van de filmreeks moeten dus nog eventjes wachten tot er échte officiële beelden van de personages verschijnen. Volgens de planning is dat in december 2021, al is dit al behoorlijk vaak vooruitgeschoven. In eerste instantie had Avatar 2 namelijk al in 2014 moeten verschijnen. Een schrale troost: er zijn wel meerdere nieuwe Avatar-films in het vooruitzicht. James werkt namelijk ook aan een derde en vierde deel van de reeks. 

Het is niet de enige film waaraan de makers van Avatar hebben gewerkt. Ook werd vorig jaar Alita: Battle Angel uitgebracht, zoals te zien is in de video hieronder. 

De makers van Titanic en Avatar zijn terug met Alita: Battle Angel

03:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!