Beeld © ANP

GTST-Faye Bezemer brengt eenzaamheid bij acteurs in kaart

9 januari 2020 07:46

GTST-actrice Faye Bezemer (19) heeft een korte film gemaakt over eenzaamheid. Zij maakte het drama Alleenzaam naar aanleiding van een Facebookbericht van collega-actrice Nadine Kamer over het feit dat zij zich tijdens de feestdagen altijd zo alleen voelt. Veel vrienden en collega's herkenden zich in dit verhaal, waarna zij besloten een film over het onderwerp te maken.

"Met deze film brengen we graag onder de aandacht dat dit niet alleen speelt onder ouderen'

Alleenzaam vertelt het verhaal van een gescheiden moeder (gespeeld door Nadine Kamer) die voor het eerst de jaarwisseling viert zonder haar kinderen. Het verhaal werd tijdens de kerstdagen geschreven en gedraaid door Faye en Nadine. Cast en crew, die belangeloos aan het project mee werkten, vierden vervolgens gezamenlijk oud en nieuw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-Marly in het zonnetje gezet door grote liefde

"Ik had nooit verwacht dat mijn bericht over eenzaamheid zo’n gevoelige snaar zou raken bij veel mensen", stelt Nadine. "Er waren ontzettend veel mensen die zich herkenden in het gevoel dat je jezelf als alleenstaande elk jaar weer ergens moet onderbrengen tijdens de feestdagen. De deur staat vaak wel open, maar dat je jezelf moet uitnodigen, geeft een enorm eenzaam gevoel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST krijgt speciale aflevering rond borstkanker Janine

De film ging woensdag in besloten kring in première in bioscoop Kino in Rotterdam. Alleenstaand is vanaf donderdagochtend ook op YouTube te vinden. "Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem", beklemtoont de GTST-ster. "Met deze film brengen we graag onder de aandacht dat dit niet alleen speelt onder ouderen."

Ondertussen is in Meerdijk de tijd van onbezorgdheid voorbij. In Louisa Laat Ze Weer Lachen vertelt voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Dilan Yurdakul waarom ze besloot om definitief te stoppen met haar rol als Aysen Baydar.

Dilan Yurdakul vertelt echte reden van vertrek uit GTST

06:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!