Beeld © ANP

Tom Hanks maakt na 19 jaar weer kans op een Oscar

13 januari 2020 15:31

Acteur Tom Hanks is voor het eerst in negentien jaar weer genomineerd voor een Oscar. De 63-jarige superster maakt dit jaar kans op een beeldje in de categorie beste mannelijke bijrol voor zijn rol in A Beautiful Day in the Neighborhood.

Hanks was vijf keer eerder genomineerd voor de belangrijkste filmprijs ter wereld. Hij won het beeldje tweemaal, voor Philadelphia en Forrest Gump. De acteur strijdt dit jaar om de prijs met twee acteurs uit The Irishman (Joe Pesci en Al Pacino), Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Anthony Hopkins (The Two Popes).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joker ontvangt elf Oscarnominaties

Alle vijf genomineerden hebben al een Oscar in huis, alleen won Pitt niet voor zijn acteerwerk maar als producent voor 12 Years a Slave. Volgens het filmblad Screen ligt de gemiddelde leeftijd voor de genomineerden voor beste mannelijke bijrol met 71,2 jaar opvallend hoog.

De leeftijd voor actrices in de categorie bijrol ligt met 44 jaar juist redelijk laag. In deze categorie maken onder meer Laura Dern (Marriage Story), Margot Robbie (Bombshell) en Scarlett Johansson (Jojo Rabbit) kans op een prijs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Hanks droomde altijd al van een acteercarrière

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!