Beeld © Lucasfilm/Disney

Nieuwe Star Wars-film haalt wereldwijd 1 miljard op

15 januari 2020 19:57

De nieuwe Star Wars-film, The Rise of Skywalker, heeft wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. De film, die drie weken geleden in première ging, deed er wel langer over dan de twee vorige delen, meldt het vakblad Variety. Het is de zevende Disney-film die in 2019 uitkwam die de magische mijlpaal heeft gepasseerd.

In Star Wars 9 probeert het verzet onder leiding van generaal Leia zich klaar te maken voor de laatste slag tegen de kwade First Order. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac. Ook actrice Carrie Fisher is in de film te zien, ondanks het feit dat zij voor de opnames overleed. Haar scènes bestaan vooral uit ongebruikt materiaal uit de vorige twee delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Singapore schrapt scène met kussende vrouwen uit Star Wars

In Nederland staat Star Wars na drie weken nog steeds op de tweede plek van best bezochte bioscooptitels. In totaal zagen al meer dan 730.000 Nederlandse fans de film. Op plek 1 staat sinds deze week het oorlogsepos 1917 van regisseur Sam Mendes. De regisseur van American Beauty en Revolutionary Road maakte een grimmig drama op basis van de oorlogsverhalen van zijn opa, die in de Eerste Wereldoorlog vocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Star Wars: dit kun je aan films en series verwachten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!