Tom Felton (links) en Daniel Craig (rechts) Beeld © Warner Brothers/MGM

Harry Potter-acteur Tom Felton wil nieuwe James Bond worden

18 januari 2020 19:08

Als het aan Tom Felton (32) kunnen de castingmensen van James Bond stoppen met zoeken. De Harry Potter-acteur vindt zichzelf namelijk de ideale kandidaat om 007 te gaan spelen wanneer Daniel Craig (51) zijn spionagepak voorgoed ophangt.

"Het zou de ultieme droom zijn"

Tom ziet het helemaal zitten om in de volgende James Bond-film de hoofdrol te vertolken. Daniel Craig stopt na de komende film No Time To Die, dus er is wel degelijk een opening voor de Harry Potter-acteur om in de huid van 007 te kruipen. "Het zou de ultieme droom zijn", gaat Tom, oftewel Draco Malfidus, toe. "Toen ik zeven was, kreeg ik de eerste film die ik ooit op dvd heb gehad en dat was James Bond. Dat was het enige waar ik ooit over nadacht als jong kind." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry Potter's Tom Felton komt naar Nederland

Het is nu het moment voor de acteur om zijn cv op te sturen, aangezien Daniel voorgoed gaat stoppen als de spion. Bovendien denkt Tom dat zijn rol als Draco in de Harry Potter-reeks hem niet dwars zal liggen tijdens de casting. "Ik vind het leuk om de 'good guy' te spelen. Al denk ik er niet over na welke rol, dus 'good' of 'bad guy', ik neem", verklaart de acteur. "Ik vind het leuk om een rol te spelen die niet op mij lijkt. Hoe verder het van me afstaat, hoe leuker het is om te spelen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De grootste Harry Potter-winkel opent zijn magische deuren

Tom is overigens niet de enige acteur die wel in de huid wil kruipen van de spion. Zo worden Bodyguard-acteur Richard Madden en Happy Valley-ster James Norton ook toegevoegd aan het lijstje potentiëlen. Bovendien geeft de maker Barbara Broccoli toe dat ze nog niet in staat is er iets over te zeggen. "Ik ben nog compleet in de ontkenningsfase", vertelt ze. "Ik heb geaccepteerd dat Daniel wil stoppen, maar ik zit nog steeds in de ontkenning. Dat is te heftig voor me." 

Onlangs sprak Buddy Vedder de cast van de nieuwe Bond-film nog in Jamaica. Bekijk de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!