Beeld © Disney

Na The Lion King nu ook live action-remake voor Bambi

24 januari 2020 22:31

Disney haalt opnieuw een van zijn geanimeerde klassiekers uit de kast voor een liveaction-bewerking. De volgende op het lijstje is Bambi, meldt The Hollywood Reporter. De studio heeft Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider) en Lindsey Beer (Sierra Burgess Is a Loser, Chaos Walking) aangetrokken om het scenario op te tekenen.

Bambi is een van de populairste tekenfilms uit de stal van Disney. Het origineel kwam in 1942 uit en vertelt het verhaal van een jong hertje met de naam Bambi die zijn plaats in het bos leert kennen. Dat doet hij samen met zijn vriendjes Stampertje en Bloempje.

De film ontving drie Oscarnominaties voor beste lied, beste filmscore en beste geluid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disneyland Shanghai moet deuren sluiten wegens coronavirus

De laatste jaren verfilmt Disney aan de lopende band zijn geanimeerde klassiekers, en niet zonder succes. Films als The Jungle Book, Aladdin, Beauty and the Beast en The Lion King zorgden voor volle bioscoopzalen. De laatste leverde zelfs meer dan een miljard dollar op.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Disney+ betovert vanaf 24 maart in rest van Europa

Momenteel legt Disney de laatste hand aan een remake van de film Mulan. Over de remake van de Kleine Zeemeermin is niet iedereen even positief...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!