Beeld © Universal Pictures International

Flink bekritiseerde film Cats wint tóch nog een prijs

28 januari 2020 21:27

De door vriend en vijand verguisde musicalfilm Cats heeft tóch nog een prijs gewonnen. De verfilming van het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber heeft dinsdag een 'Peta Oscat' gewonnen. De alternatieve filmprijzen worden door het derde jaar uitgereikt door dierenrechtenorganisatie Peta voor films die gemaakt zijn zonder dieren daarmee pijn te doen.

Voor de film Cats werd een speciale award in het leven geroepen, namelijk het beeldje voor de 'beste film over katten waar geen echte katten in te zien waren'. De katten werden gespeeld door grote acteurs als Taylor Swift, Idris Elba, Judi Dench en Ian McKellen. Er was veel kritiek op de vormgeving van de katten, die er enerzijds te digitaal en anderzijds te menselijk uit zagen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Vernieuwde' Cats niet te zien in Nederland

De 'Peta Oscat' voor beste film ging naar de nieuwe, digitaal geanimeerde versie van The Lion King. Als beste acteur werd Joaquin Phoenix in Joker uitgeroepen, omdat de acteur zich al zijn hele leven inzet voor dierenrechten. De prijs voor beste kostuum gingen naar de Elton John-biografiefilm Rocketman, omdat alle kostuums in beeld geen flintertje écht bont bevatten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!