Beeld © Lionsgate Movies

Horror-reeks Saw maakt comeback en dit zijn de eerste beelden

06 februari 2020 16:14

Het eerste deel van de populaire 'Saw'-reeks zorgde in 2004 voor een flinke revolutie in de filmwereld. Met een minimaal budget wisten de makers een gigantische omzet te maken en dan kunnen vervolgen natuurlijk niet uitblijven. De zeven delen die volgen worden met wisselend succes ontvangen, maar acteur en komiek Chris Rock (54) blaast de serie nu nieuw leven in met ‘Spiral: From the Book of Saw'.

Na de ietwat tegenvallende resultaten van de laatste Saw-film uit 2017 leek het over en uit voor de reeks. Nu, drie jaar later, lijkt de seriemoordenaar Jigsaw weer terug te zijn. In de eerste trailer kunnen we al een klein beetje van de sfeer proeven en die lijkt nóg grimmiger te zijn dan bij zijn voorgangers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Rock gaat nieuwe Saw-film schrijven

We zien hoe Chris Rock, die ook aan het script heeft meegeschreven, als politieagent een lugubere zaak moet onderzoeken, samen met zijn nieuwe partner. Hoewel we in de eerste trailer nog geen bloederige taferelen te zien krijgen, maakt de aanwezigheid van topacteur Samuel L. Jackson een hoop goed. Ook krijgen we een lugubere déjà-vu als Chris Rock vastgeketend zit aan een buis en het erop lijkt dat hij met een zaag het heft in eigen hand moet nemen - net als in de allereerste Saw dus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reboot van horrorfilm Saw komt eerder uit

Spiral: From the Book of Saw is vanaf 15 mei te zien in de bioscoop.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!