Beeld © Lionsgate Movies

Film 'Knives Out' krijgt een tweede deel

07 februari 2020 03:01

Er komt inderdaad een sequel van de film Knives Out. Dat heeft de studio achter de bioscoophit donderdag bevestigd tegenover Deadline.

De 'murder mystery'-film ging in september in première op het filmfestival van Toronto, en heeft sindsdien wereldwijd ruim 300 miljoen dollar opgebracht. Knives Out is geproduceerd, geschreven en geregisseerd door Rian Johnson. Hij maakt aanstaande zondag kans op een Oscar voor het script van de film.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Zelfs Daniel Craig weet einde nieuwe James Bond niet'

Vorige maand liet Johnson zich op een feestje voor de Golden Globes ontvallen dat hij al bezig is met het verhaal voor een vervolgfilm. Dat zou draaien om het personage van Daniel Craig, privédetective Benoit Blanc. In de originele film onderzoekt hij de moord op schrijver Harlan Thrombey, waarbij een flink aantal familieleden, gespeeld door onder meer Jamie Lee Curtis, Chris Evans en Don Johnson, als verdachten worden aangemerkt.

Don gaf in het gesprek destijds aan dat hij liefst al dit jaar van start gaat met de opnames van een sequel. Studio Lionsgate laat aan Deadline weten dat de opnames inderdaad zo snel mogelijk gaan beginnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!