Beeld © ANP

'Marvel-heldin Valkyrie in volgende Thor-film echt queer'

13 februari 2020 14:06

Marvel-heldin Valkyrie wordt in de volgende Thor-film zeer waarschijnlijk expliciet queer. Dat meldt regisseur Taika Waititi (44) in een interview met het blad 'Variety'.

"Ik vind het een goed idee"

De seksuele identiteit van Valkyrie was onderwerp van speculatie onder fans sinds actrice Tessa Thompson (36) in juli suggereerde dat haar Valkyrie in de volgende Thor-film op zoek zou gaan naar "haar koningin". In de strips, waar de Marvel-film op gebaseerd zijn, is Valkyrie biseksueel. Maar met dit gegeven is in de films tot nu toe niet veel gedaan.

Aan het einde van de vorige Thor-film Ragnarok heeft Valkyrie de leiding gekregen over New Asgard. Veel fans spraken de afgelopen maanden de hoop uit dat Captain Marvel, een ander belangrijk personage uit het Marvel-universum, mogelijk de 'koningin' voor Valkyrie zou kunnen worden. Actrice Brie Larson, die Captain Marvel speelt, hintte er in interviews al op dat geen gekke suggestie te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Deze bekende acteur scoort rol in Marvel-serie Loki

"Ik vind het een goed idee", stelt Waititi in het interview. "De serie is niet van mij. Maar ik ben er als regisseur voorstander van mee te gaan met de keuzes waarbij de acteurs zich comfortabel voelen. Als dit voelt als een natuurlijk weg of keus voor mijn acteurs, dan steun in die uiteraard. Als Tessa dit een goed idee vindt, sta ik achter haar."

De nieuwe Thor-film, Love and Thunder, moet eind 2021 in de bioscopen te zien zijn. Het is nog onduidelijk welk verhaal de film precies gaat vertellen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vervolg op filmhit Captain Marvel in de maak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!