Beeld © Pathé Thuis

Fajah nam rol Imanuelle Grives over: 'Voor alles is een reden'

18 februari 2020 17:44

De speelfilm 'Suriname', die zijn bekendheid voor een groot deel dankt aan de arrestatie van actrice Imanuelle Grives (34), ging deze week in première. De actrice werd in augustus opgepakt in België omdat zij drugs verkocht op festival Tomorrowland, waarna Fajah Lourens (38) de rol van haar overnam. In de nieuwste 'VIVA' vertelt zij over hoe ze de rol in handen kreeg.

"Er zal dus ook wel een reden zijn geweest voor de dingen die zij heeft gedaan"

Fajah speelt in de film Nadia, het vriendinnetje van iemand die in de drugscène zit - en zij wil die waren maar al te graag afnemen. Fitgirl Fajah vindt het extra leuk om kleur aan het personage te geven, omdat dat zo ver van haar afstaat. Veel voorbereidingstijd had ze echter niet, want slechts twee weken voor het filmen hoorde ze pas dat ze de rol mocht spelen. "Met een vriendin die een beetje Surinaams spreekt heb ik wat woordjes geoefend, en verder ben ik vanaf het moment dat ik in Suriname landde iedereen na gaan praten om zo veel mogelijk van het accent op te pikken", vertelt ze in het blad.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Insta-official! Fajah Lourens toont haar nieuwe vriend

Dat ze de rol kreeg omdat Imanuelle niet beschikbaar was, vindt ze vooral heel vervelend. "Ik denk altijd: voor alles is een reden. Er zal dus ook wel een reden zijn geweest voor de dingen die zij heeft gedaan; we kunnen daar niet zomaar over oordelen. Ik kon het vrij snel loslaten", legt ze uit. De actrice probeerde dan ook niet te spelen als Imanuelle, maar als Fajah. "Imanuelle is veel uitbundiger als actrice en heeft geen gêne. Zij gaat makkelijker uit de kleren, maar ik doe dat niet. Er zat een vrijscène in het script en ik heb meteen gezegd: ‘Ik ga niet in m’n nakie.’ Ik heb een puber op de middelbare school, ik wil niet dat hij daarmee gepest wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens wil geen kinderen met nieuwe vriend

Suriname gaat over Righter, die wordt geconfronteerd met zijn criminele verleden als hij besluit zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap in Suriname. Met zowel justitie als het criminele circuit dat hem op zijn hielen zit, leidt de strijd om de macht tot een psychologisch schaakspel waarin de spanning alleen maar toeneemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens gelukkig in de liefde: 'Ik doe alsof ik vrijgezel ben'

Ondanks alles was Imanuelle gisteren wel aanwezig bij de première. Ze maakte zelfs grapjes over haar tijd in de cel. Bekijk haar toespraak hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!