De beentjes van Sint-Hildegard Beeld © September Film

De beentjes van Sint-Hildegard behaalt binnen week gouden status

20 februari 2020 17:21

Het speelfilmdebuut van Herman Finkers (65) scoort goed in de Nederlandse bioscoop. De komedie 'De beentjes van Sint-Hildegard' heeft in een week tijd meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Regisseur Johan Nijenhuis verraste hoofdrolspeelster Johanna ter Steege in Amsterdam met de Gouden Film Award die aan Nederlandse titels wordt uitgereikt bij deze mijlpaal, melden het Nederlands Film Festival en September Film donderdag.

De film was al de best bezochte bioscoopfilm van Nederland. De komedie, waarvoor Finkers ook het scenario schreef, was begin deze week al door 75.000 mensen in de bioscoop gezien. De film gaat over een Twents echtpaar dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt en zich afvraagt of ze allebei wel echt gelukkig zijn

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herman Finkers: 'Engelse woorden maken de taal lelijker'

Voor Nijenhuis is het de tweede film binnen drie weken die de status heeft behaald. Begin deze maand passeerde Onze Jongens in Miami al de 100.000 bezoekers. De beentjes van Sint-Hildegard is de vierde Gouden Film van het jaar. Ook De Grote Slijmfilm en Project Gio mochten de prijs in ontvangst nemen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!