Beeld © Getty Images

Donald Trump steekt afkeer Parasite niet onder stoelen of banken

21 februari 2020 04:14

De Amerikaanse distributeur van ‘Parasite’ heeft gereageerd op de kritiek van Donald Trump (73) dat de Zuid-Koreaanse film nooit een Oscar had mogen winnen. Neon grapte op Twitter: "We begrijpen het, hij kan niet lezen." ‘Parasite’ is volledig Koreaans gesproken en daarom ondertiteld, een niet alledaagse ervaring voor Amerikaanse filmkijkers.

“Waar gaat dat in hemelsnaam over?”

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado liet Trump donderdag weten niet blij te zijn met de Oscarwinst voor Parasite. "Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar, hebben jullie dat gezien?", vroeg hij zijn publiek. "De winnaar is een film uit Zuid-Korea. Waar gaat dat in hemelsnaam over? We hebben genoeg handelsproblemen met Zuid-Korea, en dan geef je ze de award voor beste film van het jaar?”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zuid-Korea onthaalt Parasite-regisseur als grote held

Parasite schreef bij de Oscaruitreiking op 9 februari geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor beste film te winnen. Ook sleepte de film de beeldjes voor beste regie, beste scenario en beste buitenlandse film in de wacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nog nooit keken zo weinig mensen naar de Oscars

Trump had ook geen goed woord over voor Oscarwinnaar Brad Pitt, die in zijn speech na het winnen van de award voor beste mannelijke bijrol een opmerking maakte over het impeachment-proces van de president. "Ik was nooit een fan van hem", zei de president donderdag over de acteur. "Hij kwam op en moest iets bijdehands zeggen. Het is een bijdehandje."

Toch kon er over de kleding tijdens de Oscars weinig negatiefs gezegd worden. In de video hieronder bespreekt Leco de red carpet looks van de sterren:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Brad Pitt houdt vol: 'Ik schrijf mijn eigen speeches'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!