Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Release liveaction-versie Mulan uitgesteld

13 maart 2020 01:43

De liveaction-versie van Disneyfilm Mulan wordt verschoven naar een latere datum in 2020. De film, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1998, zou eigenlijk eind van de maand uitkomen.

"We zijn in gedachten bij iedereen over de hele wereld die geraakt is door het virus"

Regisseur Niki Caro liet donderdag op social media weten: "We zijn in gedachten bij iedereen over de hele wereld die geraakt is door het virus, en hopen dat de vechtlust van Mulan iedereen blijft inspireren die zo hard werkt om ons allemaal veilig te houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disneyparken sluiten voorlopig hun deuren

De release van de film werd eerder al uitgesteld in het zwaar door het coronavirus getroffen China. Dat is sowieso een belangrijke filmmarkt, maar dat geldt in het bijzonder voor Mulan; de film is gebaseerd op een Chinese legende.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christina Aguilera brengt soundtrack uit voor Disney-film Mulan

Disney maakte donderdag ook bekend dat scifi-horror Antlers en superheldenfilm The New Mutants, die allebei in april zouden uitkomen, later in de bioscopen gaan draaien dan was gepland. Eerder op de dag werd bekend dat de nieuwste Fast & Furious-film F9, sequel A Quiet Place II en romkom The Lovebirds zijn uitgesteld.

Bekijk hieronder de speciale corona-uitzending van RTL Boulevard:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!