Beeld © Full Moon Pictures

Eerste horrorfilm over corona staat al in de steigers

17 maart 2020 14:30

Een bekende tactiek van veel filmproducenten is het maken van een film die inhaakt op de actualiteit. Wat is er op dit moment actueler dan corona? Precies, niets. Vandaar dat de eerste horrorfilm over het virus nu al in de maak is. Aan producent Full Moon Pictures de twijfelachtige eer.

'Exploitation films', zo heten films die inspelen op de actualiteit en om die reden vaak snel in elkaar zijn gezet. Daardoor schort het vaak nogal aan kwaliteit. Ook deze film, met de alleszeggende titel Corona Zombies, zal vast niet bedolven worden onder Oscars. Een integer drama verwachten we evenmin.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Anouk zit noodgedwongen vast in Marokko door corona

De film, overduidelijk in het horrorgenre, zal in razendsnel tempo gemaakt moeten worden, want de releasedatum staat op 10 april. Verschillende Amerikaanse streamingsites zullen de film dan aanbieden. Een eerste trailer is er overigens nog niet.

In de film zijn de makers kritisch op hoe wereldleiders en overheidsinstanties omgaan met het indammen van het coronavirus. Full Moon Pictures maakt in hun reclame ook veel gebruik van Donald Trump, die corona langere tijd als probleem ontkende.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Coronatoespraak Mark Rutte zorgt voor record op NPO 1

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel voorspelde eerder al hoe groot de coronacrisis wel eens zou kunnen worden. Daarbij gaf hij een aantal belangrijke tips.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!