Beeld © ANP

Nieuwe film Paul Verhoeven uitgesteld tot medio 2021

11 mei 2020 09:17

Benedetta, de nieuwe speelfilm van regisseur Paul Verhoeven (81), zal pas medio 2021 in de bioscopen te zien zijn. Dat heeft zijn Franse producent Saïd ben Saïd bekendgemaakt. De verwachting is dat de film in première zal gaan op het festival van Cannes volgend jaar.

Het historische drama vertelt over een lesbische nonnenliefde in de late middeleeuwen. De film stond gepland om dit jaar in de competitie van Cannes te draaien, maar het festival moest door de coronacrisis worden geschrapt. De openingsavond van het festival stond dinsdagavond gepland.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Paul Verhoeven maakt mogelijk rentree in Hollywood

Het is de tweede maal dat Benedetta moet worden uitgesteld. Verhoeven wilde de film in eerste instantie vorig jaar al presenteren. Maar door twee medische ingrepen liep de montage een half jaar vertraging op.

De 81-jarige Verhoeven verblijft momenteel in Parijs, waar hij diverse nieuwe filmprojecten voorbereidt. Hij werkt onder meer aan een Nederlandse serie en speelfilm en ontwikkelt ook in Hollywood een nieuw scenario met de schrijver van zijn hits RoboCop en Starship Troopers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!