Beeld © Netflix

Eerste beelden onthuld van hysterische Netflix-songfestivalfilm

18 mei 2020 12:13

De Netflix-film over het Eurovisiesongfestival ziet bijna het levenslicht. Op de eerste beelden van 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga' is te zien dat het een hysterisch spektakel belooft te worden.

"Jullie weten het al lang, maar het spektakel, de humor en het camp-gehalte was verslavend"

The Story of Fire Saga gaat over twee IJslandse muzikanten, gespeeld door Will Ferrell en Rachel McAdams. Wanneer het ambitieuze muzikale duo Lars (Will Ferrell) en Sigrit (Rachel McAdams) de kans van hun leven krijgt om hun land te vertegenwoordigen op ‘s werelds grootste songfestival, hebben ze eindelijk de mogelijkheid om te bewijzen dat alle dromen het waard zijn om voor te vechten. Ook Demi Lovato, Pierce Brosnan en Dan Stevens hebben een rolletje in de film.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Knipte Poolse tv Nikkie de Jager expres uit het songfestival?

Ferrell maakte vorig jaar bekend dat hij met Netflix aan de komische film over het jaarlijkse liedjesfestijn werkte. De voorbereidingen duurden zo'n vier jaar, aldus de acteur. De Amerikaanse komiek kwam in aanraking met het songfestival toen hij zo'n twintig jaar geleden familie van zijn vrouw in Zweden bezocht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager ondersteboven door vele reacties songfestivalshow

Hoofdrolspeler Will Ferrell sprak zaterdagavond in de speciale BBC-songfestivaluitzending van Graham Norton over de film.  "Op een avond vroeg haar neef: 'Zullen we het songfestival kijken?' en ik zei oké. Ik heb vervolgens drie uur lang met open mond gekeken. Ik kon niet geloven wat ik zag", aldus Ferrell. "Jullie weten het al lang, maar het spektakel, de humor en het camp-gehalte was verslavend. Ik dacht altijd al dat iemand er eens een film over moest maken, maar niemand deed het. Zo begon het balletje vier jaar geleden te rollen."

De film is vanaf 26 juni op de streamingdienst te zien. De eerste beelden zijn nu uit. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!