'Beentjes van Sint-Hildegard' te zien in meer zalen dan voorheen

01 juni 2020 10:34

De filmhit 'De Beentjes van Sint-Hildegard' met Herman Finkers in de hoofdrol is vanaf maandag in meer dan 170 bioscopen te zien. Dat zijn bijna vijftig zalen meer dan het aantal waarin de komedie te zien was toen de coronacrisis uitbrak en alle bioscopen dwong de deuren te sluiten. Dat heeft distributeur September Film maandag bekendgemaakt.

De film wist in een maand tijd meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film in Nederland. In De Beentjes van Sint-Hildegard evalueert een Twents koppel na 35 jaar hun relatie. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Johanna ter Steege.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

De beentjes van Sint-Hildegard behaalt binnen week gouden status

Er wordt een aantal films in reprise genomen, maar er gaan maandag ook nieuwe films uit in de bioscopen. De titel waarvoor nu al de meeste kaartjes zijn verkocht bij Pathé en Vue, de twee grootste exploitanten van Nederland, is de thriller I see you, met acteurs Helen Hunt en Jon Tenney in de hoofdrollen. De spannende film vertelt over een rechercheur die in een klein dorpje meewerkt aan het onderzoek naar een verdwenen jongetje. Ondertussen gebeuren er in zijn huis allerlei onverklaarbare zaken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Matheu Hinzen baalt van schrappen première Wickie de Viking

Grote studio’s Warner en Disney bevestigen dat de blockbusters Tenet en Mulan half juli uitkomen, ondanks alle coronabeperkingen waar de theaters dan nog onder gebukt gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!