Beeld © Dutch FilmWorks

Het verhaal gaat verder: Penoza-film nu te zien bij Netflix

04 juni 2020 09:47

De film deed het eerder ook in de bioscopen goed en was met meer dan een half miljoen bezoekers de best bezochte Nederlandse productie van 2019. Nu is 'Penoza: The Final Chapter' eindelijk te zien bij Netflix.

Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven, die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt. Het slot van het vijfde seizoen liet de kijkers in het ongewisse over het lot van hun heldin. Met de speelfilm Penoza: The Final Chapter sluit regisseur Diederik van Rooijen het verhaal definitief af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers M geëmotioneerd door verhaal Penoza-acteur Eric Corton

In de film blijkt dat Carmen niet dood is, maar ondergedoken zit in Canada en daar anoniem door het leven gaat. Totdat er een collega van haar wordt lastiggevallen en de drugskoningin niet anders kan dan haar te hulp schieten, waarna ze noodgedwongen terugkeert naar Nederland. Terwijl haar kinderen geschokt zijn om te horen dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen te vereffenen hebben.

Iedereen wordt meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Penoza-actrice is besmet met het coronavirus

Fans hoeven nog geen afscheid te nemen van de serie, want het verhaal gaat verder met een spin-off. In de vierdelige serie Doodstil wordt de achtergrond en afkomst van Luther, de zwijgzame rechterhand van Carmen, uit de doeken gedaan. Doodstil zal in het najaar van 2020 op NPO 3 te zien zijn.

Eerder was Jamie Trenité bij RTL Boulevard bijzonder enthousiast over de Penoza-film.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!