Beeld © Aardman Animations

Animatieklassieker Chicken Run krijgt na twintig jaar een vervolg

23 juni 2020 17:11

Het heeft twee decennia jaar geduurd, maar eindelijk komt er een vervolg op filmhit 'Chicken Run'. Om het jubileum van de stop motion-film te vieren, besloot filmstudio Aardman bekend te maken dat een tweede film in de maak is.

"Fans van over de hele wereld hebben met smart zitten wachten"

Samen met Netflix komen die filmmakers binnenkort met een nieuw kippenavontuur. "Fans van over de hele wereld hebben met smart zitten wachten op een sequel die Chicken Run eer zou aandoen", verklaart Peter Lord, mede-oprichter van Aardman. Ze hebben nu 'het perfecte verhaal gevonden', laat hij weten, dus dat belooft wat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Tweede seizoen Netflix-hit White Lines lijkt er écht te komen

Chicken Run is een regelrechte klassieker geworden. In de film volgen we onder andere de kippen Mac, Rocky en Babs in hun ontsnappingspoging van de boerderij van Mrs. Tweedy. Met een zelfgebouwd vliegtuig lijkt het ze allemaal goed af te gaan. De wereld ligt aan hun kippenpoten, tot ze beseffen dat álle kippen in de wereld gered moeten worden.

Chicken Run is de meest succesvolle stop motion-film óóit en heeft wereldwijd meer dan 224 miljoen dollar opgehaald. Wanneer de sequel exact zal verschijnen, is nog niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ein-de-lijk: La La Land vanaf nu te zien op Netflix én Videoland

Niet alleen Chicken Run krijgt een sequel. Het succes van Undercover en het geliefde personage Ferry, heeft Netflix besloten een hele film te wijden aan de drugsbaron. Frank Lammers vertelt er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!