Beeld © Getty Images

Acteur en regisseur Carl Reiner (98) overleden

30 juni 2020 15:43

De Amerikaanse acteur, regisseur en producent Carl Reiner is maandag op 98-jarige leeftijd overleden. Dat meldt 'TMZ' dinsdag.

Carl Reiners carrière in Hollywood spande over zeven decennia. Als acteur heeft hij zo'n honderd producties op zijn naam staan. In de jaren zestig was hij vooral bekend van The Dick Van Dyke Show, die hij ook bedacht en schreef. Ook speelde hij in It's a Mad, Mad, Mad, Mad, World en The Russians Are Coming, the Russians Are Coming. Later was hij te zien in de Ocean's-filmreeks. Zijn meest recente filmrol had hij als stem in Toy Story 4 (2019).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney heeft #MeToo-grap uit Toy Story 2 geschrapt

In de jaren zeventig en tachtig had Reiner veel succes als regisseur en schrijver. Hij schreef mee aan en regisseerde een aantal van Steve Martins grootste successen, waaronder The Jerk (1979). Ook regisseerde hij komedies als Where's Poppa?, Oh, God! en All of Me.

In zijn langlopende carrière werd de regisseur meermaals bekroond met prestigieuze prijzen. Zo heeft hij onder meer negen Emmy Awards, een Grammy Award en The Mark Twain Prize for American Humor gewonnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Televizier-Ring Gala keert na vier jaar terug in Carré

Een van zijn kinderen, Rob, is ook een grote naam in Hollywood. Hij regisseerde onder meer klassiekers als When Harry Met Sally... en The Princess Bride.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!