Beeld © ANP / Netflix

Duffy boos op Netflix-film 365 Days om verheerlijken geweld

2 juli 2020 16:23

Duffy (36) is boos op Netflix om het uitzenden van de film '365 Days'. In een open brief aan Netflix-topman Reed Hastings uit ze haar ongenoegen over de film. De zangeres vindt het onverantwoordelijk van Netflix dat de film op hun platform te zien is. De Poolse film vertelt het verhaal van een vrouw die wordt ontvoerd en gevangengehouden door een man die haar een jaar de tijd geeft om verliefd op hem te worden.

"365 Days verheerlijkt de brute realiteit van sekshandel, ontvoering en verkrachting"

Netflix-film 365 Days maakt de tongen los

02:02

Volgens Duffy veroorzaakt de film veel leed bij mensen die zelf iets dergelijks hebben meegemaakt. De zangeres maakte eerder dit jaar bekend dat zij zelf was ontvoerd en dagenlang was vastgehouden. "Jullie realiseren je niet hoeveel pijn 365 Days veroorzaakt bij mensen die de pijn en angsten die deze film verheerlijkt zelf hebben ervaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nu dan toch echt: 365 Days krijgt officieel een vervolg

"365 Days verheerlijkt de brute realiteit van sekshandel, ontvoering en verkrachting. Dit zou niemands idee moeten zijn van entertainment, en het zou ook niet zo omschreven moeten worden of op deze manier worden gecommercialiseerd", schrijft de boze zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duffy brengt voor het eerst muziek uit sinds ontvoering

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!