Beeld © BBC

Yes: Idris Elba druk bezig met afsluitende Luther-film

8 juli 2020 14:47

De fans van 'Luther' springen een gat in de lucht, want het begint er steeds meer op te lijken dat er nog een film aan komt. De show kwam behoorlijk sporadisch met nieuwe seizoenen, maar nu zou het dan afgesloten worden met een bioscoopknaller.

"Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik Luther graag zie terugkeren in filmvorm"

Luther mag dan niet terugkeren voor een nieuw seizoen, maar de fans hoeven niet te treuren. Sinds 2010 is Idris al te zien als de detective in de hitserie. In de tien jaar dat de show bestaat zijn er slechts vijf seizoenen verschenen en tussendoor moesten fans soms enorm lang wachten. "Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik Luther graag zie terugkeren in filmvorm", verklaart Idris tijdens een interview met Sky News. "En ik kan vertellen dat we ontzettend dichtbij het moment zijn aangekomen dat er daadwerkelijk een film komt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Geen vervolg op Idris Elba's komedieserie Turn Up Charlie'

Idris liet eerder al doorschemeren dat hij een Luther-film wel zag zitten. "We doen ons best om er echt een bioscoopfilm van te maken", vertelde hij in 2018. "Neil Cross, de bedenker en schrijver van Luther, werkt al aan een script en ik denk dat we het heel groots aan gaan pakken. Meer moorden, meer Volvo's, meer boze Luther. We willen een veel groter publiek bereiken." 

In de Nederlandse serie Penoza speelde ook een Luther. Die show werd óók omgetoverd tot een film. In de film hieronder vertelt Raymond Thiry, die Luther speelt in zowel de serie als de film, over zijn avonturen. 

Luther-acteur vertelt wat te verwachten van Penoza-film

02:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!