Beeld © Lionsgate Movies

Nieuwe Dirty Dancing-film in de maak?

15 juli 2020 15:45

Niemand stopt 'Baby in the corner', maar misschien wel in een nieuwe bioscoopfilm? Jennifer Grey (60), die wereldberoemd werd door haar rol in 'Dirty Dancing', werkt namelijk aan een nieuwe dansfilm, meldt 'Deadline'.

Jennifer werd in één klap een it-girl door haar rol in Dirty Dancing, waarin ze schitterde als Baby naast Patrick Swayze. En het lijkt er nu op dat de iconische dansfilm eindelijk weer een vervolg krijgt. De actrice werkt namelijk aan een dansfilm die zich afspeelt in de jaren 90, laat Deadline weten. Zo gek zou het niet zijn, gezien het succes van de film in de jaren 80. De productiekosten waren nét 5 miljoen dollar, maar de film schraapte maar liefst 218 miljoen dollar aan opbrengsten binnen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Dirty Dancing-actrice Jennifer Grey zet punt achter huwelijk

Bovendien won Dirty Dancing een Oscar én een Golden Globe met het nummer '(I've Had) The Time of My Life'. Daarnaast waren zowel Jennifer als Patrick genomineerd voor een Golden Globe voor hun rollen in de film. Het dansspektakel was ook de eerste film die 1 miljoen videobanden verkocht. In 2004 besloot de filmstudio de magie te herpakken met Dirty Dancing: Havana Nights, maar dat pakte een stuk minder goed uit. Of Jennifers nieuwe dansfilm daadwerkelijk een vervolg zal zijn, moet nog blijken. Ook wanneer 'ie verwacht kan worden is niet bekend. 

Wie zeker weten niet worden gecast in de eventuele opvolger van Dirty Dancing zijn Nicolette van Dam en Bas Smit. In de video hieronder zie je hoe ze een dansje, zonder enig succes, oefenen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!