Beeld © 20th Century Fox

Drama: Disney zet Avatar en Star Wars-films in de ijskast

24 juli 2020 02:20

Na het uitstel van de live-actionversie van de film 'Mulan' heeft Disney donderdag de releases van nog een rits aanstaande films op de lange baan gezet. Onder meer de nieuwe delen van franchises 'Avatar' en 'Star Wars' komen een jaar later uit dan tot nu toe werd verwacht.

Het langverwachte tweede deel van Avatar stond gepland voor eind 2021. Regisseur James Cameron liet op Twitter weten dat dit simpelweg niet meer haalbaar is. "Zoals de meesten van jullie weten hebben we vanwege covid-19 een behoorlijke vertraging opgelopen met filmen in Nieuw-Zeeland. Wat minder bekend is, is dat we door de crisis nog steeds niet verder kunnen met de productie van het virtuele gedeelte in Los Angeles. Dat werk is net zo cruciaal als de live opnamen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is waar langverwachte tweede deel Avatar over zal gaan

Disney had voor 2022 een nieuwe Star Wars op de rol staan, die nu naar het jaar erop is verschoven. De studio stelt daarnaast de première van Wes Andersons nieuwe film The French Dispatch tot nader orde uit. Ridley Scotts The Last Duel komt in oktober van 2021 uit in plaats van met Kerst dit jaar. Opvallend is dat The Personal History Of David Copperfield, met Dev Patel in de hoofdrol, maar twee weken is uitgesteld, naar 28 augustus van dit jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!