Alles is zoals het zou moeten zijn Beeld © Dutch FilmWorks

Barbara Sloesen wordt ongemakkelijk van haar nieuwe film

26 juli 2020 08:01

Kijken naar de nieuwe film 'Alles is zoals het zou moeten zijn', die gedraaid is voor de coronacrisis uitbrak, voelt voor hoofdrolspeelster Barbara Sloesen (32) bijna als een surreële ervaring. Omdat toen alles nog mocht is het volgens haar alsof je 'een soort prehistorie' ziet.

"Nu ben je je opeens heel bewust hoe dicht je allemaal op elkaar aan het spelen bent"

"We hebben de film met z’n allen gezien en we dachten steeds: ‘o ja, dat kon toen allemaal nog’. Daar was je toen helemaal niet mee bezig maar nu ben je je opeens heel bewust hoe dicht je allemaal op elkaar aan het spelen bent", vertelt de actrice aan BuzzE.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barbara Sloesen speelt hoofdrol in nieuwe zwijmelserie

De coronacrisis heeft Barbara wel de ogen geopend. "Je merkt wel weer hoeveel je van het vak houdt. Dat weet je natuurlijk wel maar dat wordt nu nog meer op scherp gesteld met al die onzekerheid en theaters die in de problemen raken. Je weet niet waar het naartoe gaat en dat gevoel is wel erg onrustig zo nu en dan."

Dat onrustige gevoel blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld nog altijd sluimeren, gaat de actrice verder. "Ik zou ook een voorstelling spelen dit najaar, die hebben we ook moeten cancelen en ik hoor het ook bij zoveel collega’s om me heen. Het is verdrietig en ontzettend balen", aldus Barbara. "Je ziet al dat de grote producties in de problemen komen, moet je voorstellen hoe het is voor de kleinere gezelschappen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barbara Sloesen pronkt met haar curves

Alles is zoals het zou moeten zijn, de verfilming van het romandebuut van Daphne Deckers, is een van de weinige films die door corona juist eerder gaat draaien in de bioscoop. De film zou eigenlijk pas vanaf 10 september te zien zijn maar dat is nu 6 augustus geworden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barbara Sloesen: 'Voor een mooie rol zou ik mijn kop zo scheren'

Een heel goede keuze, vindt Barbara. Volgens haar is het aanbod in de bioscoop nu niet zo groot en hebben mensen juist weer zin om erop uit te gaan. "Ik denk dat mensen wel weer eens willen genieten van een heerlijk avondje. Dat kan ik me goed voorstellen."