Extended edition Lord of the Rings voor het eerst in de bios

17 september 2020 08:31

Bioscoopketen Pathé brengt de succesvolle filmreeks 'The Lord of the Rings' terug op het grote doek. De trilogie over een groep hobbits die een ring, die beslist over goed en kwaad, moeten vernietigen zal voor het eerst in de bioscoop te zien zijn in de speciale 'extended edition'.

In totaal gaat het om 144 minuten extra materiaal vergeleken met de oorspronkelijke films, die in 2001, 2002 en 2003 in de bioscopen draaiden. De films duren per deel nu ongeveer vier uur. De delen zullen op 8, 15 en 22 oktober in de bioscopen gaan draaien. De kaartverkoop start vrijdag.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Hugo Weaving keert niet terug in Lord of the Rings

The Lord of the Rings van regisseur Peter Jackson geldt als een van de meet succesvolle filmseries aller tijden. De drie delen leverden bij elkaar 3 miljard dollar op en wonnen 17 Oscars. De meeste Oscars, elf stuks, gingen naar het derde deel, The Return of the King.

Bioscopen over de hele wereld brengen de laatste maanden steeds meer oude films uit, omdat de premières van nieuwe titels doorlopend worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!