Beeld © ANP

Derde Soof-film uitgesteld, maar Zwaar verliefd! 2 snel te zien

24 september 2020 17:13

Het derde deel in de succesvolle filmreeks 'Soof' is uitgesteld. De film met actrice Lies Visschedijk in de hoofdrol zou in eerste instantie met de kerstdagen in de bioscopen te zien zijn. Maar de release is uitgesteld naar 4 maart.

"We kunnen die film nu zo snel mogelijk afwerken zodat deze in december klaar is"

De feelgoodfilm Zwaar verliefd! 2, met Barbara Sloesen, Jim Bakkum en Frederik Brom in de hoofdrol, komt wel half december uit. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks donderdag bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noortje Herlaar speelt hoofdrol in Soof 3

"Er gebeurt heel veel in de bioscoopwereld: er is nog steeds beperkte capaciteit en releases blijven schuiven", legt topman Willem Pruijssers van DFW uit. "Hier moeten we op blijven anticiperen. De huidige capaciteit in de bioscopen biedt geen mogelijkheid om de bezoekersaantallen van de eerste twee Soof-films te evenaren."

Soof 1 en 2 naderden allebei de miljoen bezoekers. "Om alle Soof-fans de optimale mogelijkheid te bieden om de film in de bioscoop te zien, wijken we uit naar een periode met minder aanbod en hopelijk ook meer capaciteit in de zalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een sneakpeek op de set van Soof 3

De opnames van Zwaar Verliefd! 2 zijn net afgerond, stelt Pruijssers. "We kunnen die film nu zo snel mogelijk afwerken zodat deze in december klaar is. Met het vervolg op het succesvolle Zwaar Verliefd! kunnen we het vrouwelijke publiek toch in december voorzien van een heerlijke feelgoodfilm voor de donkere dagen." De film zal in voorpremière gaan tijdens Ladies Nights op 7,8 en 9 december.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!