De Familie Claus Beeld © Dingie & Dutch FilmWorks

Eerste Nederlandse Netflix-kerstfilm begin december te zien

05 november 2020 11:58

Santa Claus is coming to... Netflix! Zojuist heeft de streamingdienst de releasedatum onthult voor de eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm: 'De Familie Claus'. De film krijgt, ondanks eerdere plannen, geen bioscooprelease maar is vanaf 7 december te zien bij Netflix.

Familie Claus vertelt het verhaal van Jules Claus, die helemaal niet houdt van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader het jaar ervoor wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde 'mooiste tijd van het jaar'. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Daar vindt hij op een dag een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Voor onder de kerstboom: Dolly Parton krijgt eigen kerstfilm op Netflix

Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen. Wanneer grootvader zijn been breekt besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

De Belgische acteur Jan Decleir neemt de rol van opa Noël Claus op zich. Bracha van Doesburgh speelt de moeder van Jules, Renée Soutendijk speelt zijn oma. Andere rollen zijn er onder anderen voor Eva Van Der Gucht, Josje Huisman, Stefaan Degand en Carly Wijs. 

Miniatuurvoorbeeld

Meer kerst:

Eerste kerstcadeau is binnen: plannen Holidate 2 liggen al klaar

De Familie Claus is vanaf 7 december te zien bij Netflix in Nederland en België. De film krijgt een wereldwijde release in 2021.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!