Operation Christmas Drop Beeld © Ricardo Hubbs/Netflix

Kat Graham vanaf vandaag weer te zien in heerlijk foute kerstfilm

05 november 2020 16:41

Twee jaar geleden ging Kat Graham (31) in 'The Holiday Calender' samen met een magische adventskalender op zoek naar de liefde. Vanaf vandaag is de actrice wederom te zien in een zoete kerstfilm. Deze heet 'Operation Christmas Drop'. En met nog precies 50 dagen tot Kerstmis komt de romcom als geroepen!

In Operation Christmas Drop schittert Kat als strikte politiek assistente Erica naast Alexander Ludwig, die je misschien nog kent als de vechtlustige Cato uit The Hunger Games. In de Netflix-film laat de acteur een hele andere kant van zichzelf zien als de genereuze luchtmachtpiloot Andrew. Zoals in elke kerstfilm kunnen de twee hoofdpersonages het in eerste instantie helemaal niet met elkaar vinden, om na het nodige gekibbel head over heels voor elkaar te vallen. En dat allemaal omdat Erica zijn tropische basis en de kersttraditie van de luchtmacht wil opheffen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Eerste Nederlandse Netflix-kerstfilm begin december te zien

Anders dan de titel doet vermoeden, is het plot van de film niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het verhaal is namelijk gebaseerd op de echte Operation Christmas Drop, een traditie waarbij sinds 1952 personeel van de Amerikaanse luchtmacht van Anderson speelgoed, voedsel, medicijnen en de broodnodige voorraden aan inwoners van tientallen kleine eilanden in Micronesië aflevert. Een film met een échte kerstboodschap dus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

LEGO Masters krijgt kerstspecial mét BN'ers

Vorige week opende Netflix het seizoen al met de heerlijke feelgoodfilm Holidate met Emma Roberts en Luke Bracey, maar de streamingdienst heeft nog veel meer voor ons in petto. Hieronder een overzicht:

The Princess Switch 2: Switched Again 

Vanessa Hudgens speelde in The Princess Switch de dubbelrol van de hertogin Margaret en banketbakster Stacy. Per toeval komen de twee erachter dat ze elkaars dubbelganger zijn en smeden een plan om tijdens de feestdagen met elkaar te ruilen. In het tweede deel zal de High School Musical-ster wederom het grootste deel van de film op beeld schitteren als de dubbelgangers elkaars hulp nodig hebben in de liefde. En omdat Vanessa nog niet genoeg tekst had om uit haar hoofd te leren, komt er óók nog een derde lookalike: feestbeest Fiona. 

The Princess Switch 2: Switched Again zie je vanaf 19 november bij Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vanessa Hudgens zegt sorry voor corona-opmerkingen

The Christmas Chronicles 2

De makers van Harry Potter en Home Alone gaven ons twee jaar geleden het beste kerstcadeautje dat we ons konden wensen in de vorm van de film The Christmas Chronicles. Het eerste deel vertelde het magische verhaal van Teddy Pierce en zijn kleine zusje Kate. Het jonge meisje is er heilig van overtuigd dat de kerstman meer is dan alleen een sprookje en zet alles op alles om haar grote broer zijn ongelijk te bewijzen. In het vervolg is Kate een cynische tiener die onverwacht wordt herenigd met de kerstman als een geheimzinnige herrieschopper Kerstmis permanent dreigt te verpesten.

The Christmas Chronicles 2 is vanaf 25 november te zien bij Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tabitha wil niet naast familie zitten tijdens kerstdiner

Dolly Parton's Christmas

In Dolly Parton's Christmas on the Square wordt het bekendste kerstverhaal in een nieuw, muzikaal jasje gestoken. Het verhaal gaat over Regina Fuller, gespeeld door Christine Baranski, die rond de kerstdagen druk bezig is om iedereen uit zijn of haar huis te zetten. Maar dan wordt ze bezocht door Angel (Dolly Parton), die haar de kerstgedachte probeert bij te brengen.

Dolly Parton's Christmas on the Square is vanaf 22 november te zien op Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

OG3NE-zusjes zouden Dolly Parton graag spreken na compliment

De Familie Claus

Netflix pakt dit jaar uit tijdens de feestdagen met de allereerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm De Familie Claus. Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis en na het overlijden van zijn vader het jaar ervoor, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde 'mooiste tijd van het jaar'. Als hij in de speelgoedwinkel van zijn grootvader een magische sneeuwbol vindt ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen opa is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is heeft hij de taak weer op zich genomen. 

De Familie Claus is vanaf 7 december te zien bij Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Hello you: opnames derde seizoen Netflix-hit You van start

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Jingle Jangle: A Christmas Journey is een muzikaal avontuur voor alle leeftijden over de levendige stad Cobbleton en volgt de legendarische speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitaker). Jaren nadat zijn vertrouwde leerling zijn meest gewaardeerde creatie heeft gestolen, is het aan zijn even slimme en inventieve kleindochter om oude wonden te helen en de magie van binnen weer tot leven te wekken. Met nummers van onder anderen John Legend belooft het een waar spektakel te worden.

Jingle Jangle: A Christmas Journey is vanaf 13 november te zien bij Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Over deze kerstfilm heeft iedereen het en ook jij wil 'm zien

Dash & Lily

Netflix komt dit jaar óók met een kerstserie genaamd Dash & Lily, gebaseerd op de boekenreeks Dash & Lily’s Book of Dares. Als tegenpolen die elkaar aantrekken sturen de cynische Dash en de vrolijke Lily elkaar berichten en uitdagingen via een rood boekje dat ze in New York voor elkaar achterlaten. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

Dash & Lily is vanaf 10 november te zien bij Netflix.

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas

Niet zo van de films? Dan is Holiday Home Makeover with Mr. Christmas wellicht meer iets voor jou. In de show helpt binnenhuisarchitect Benjamin Bradley, ook wel bekend als ‘Mr. Christmas’, samen met een trouw team van ‘elfen’ gezinnen om hun huis te transformeren voor de feestdagen.

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas is vanaf 18 november te zien bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!