Write Before Christmas Beeld © Crown Media United States, LLC

Deze Videoland-kerstfilms mag je dit jaar ábsoluut niet missen

23 november 2020 17:36

Hoewel Sinterklaas pas amper in het land is, kijkt Nederland alweer reikhalzend uit naar de kerstdagen. Ook Videoland kan niet wachten en pakt uit met de leukste kerstfilms. RTL Boulevard heeft op een rijtje gezet welke je zéker niet mag missen.

Write before Christmas 

Alleen al voor Chad Michael Murray is deze film de moeite waard. In de Hallmark Channel-film wordt Jessica, gespeeld door Torrey DeVitto, vlak voor kerst gedumpt door haar vriend. Ze besluit vijf mensen die haar leven hebben veranderd een kerstkaartje te sturen. Een van hen is haar oude muziekleraar. Zijn zoon leest de kaart voor en wordt op pad gestuurd om Jessica een mooi kerstcadeau te geven. Als Jessica en Luke elkaar ontmoeten, voelen ze zich meteen tot elkaar aangetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Voor onder de kerstboom: Dolly Parton krijgt eigen kerstfilm op Netflix

Kerst Met De Kuijpers

Liever een serie bingen na het kerstdiner? De vijfdelige reeks Kerst Met De Kuijpers speelt zich af rond de kerstdagen in het huis van Marja Kuijpers. Marja’s man is drie jaar geleden overleden en elk jaar viert ze traditiegetrouw kerst met haar zoons Frank en Casper en hun gezinnen. Dit jaar hebben de zoons echter voor het eerst andere plannen, wat Marja stiekem erg goed uitkomt. Ze heeft namelijk een nieuwe vriend waar zij nog niets over weten.

Forever Christmas

Voor Will, beter bekend als Mr. Christmas, is het iedere dag Kerstmis in zijn uitbundig gedecoreerde huis. Volgens televisieproducer Sophia is Will dé perfecte kandidaat voor haar nieuwe reality-format, maar hij heeft zo zijn twijfels. Als de twee voor elkaar vallen komt Sophia in een lastige positie. Kiest ze voor de liefde of de kijkcijfers?

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kerstfilm The Princess Switch 2 is nu te zien op Netflix

Christmas Made To Order

De romantische film gaat over architect Steven die zijn familie heeft uitgenodigd voor de feestdagen, maar niet goed weet hoe hij alle (kerst)ballen hoog moet houden. Als oplossing huurt hij expert Gretchen in, die zorgt voor het ultieme kerstfeest. Al snel begint er iets op te bloeien tussen de twee, maar als Gretchen een belangrijke kans krijgt moeten ze beslissen wat écht belangrijk is in het leven...

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kat Graham vanaf vandaag weer te zien in heerlijk foute kerstfilm

Christmas Wonderland

De getalenteerde Heidi, gespeeld door voormalig Disney-ster Emily Osment, liet huis en haard achter om haar droom achterna te jagen in New York. Hoewel haar oorspronkelijk plan was om aan haar eigen kunst te werken, werkt ze een aantal jaar later als een assistente in een galerie. Vlak voor de feestdagen wordt Heidi gevraagd om op haar neefje en nichtje te passen en reist af naar haar geboortedorp, waar haar oude jeugdliefde hulp nodig heeft voor het kerstbal. Terwijl ze herinneringen ophalen vindt Heidi haar passie voor schilderen terug en vraagt ze zich af of ze wel weer terug wil naar de Big Apple.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Allereerste Nederlandse kerstfilm alleen op Netflix te zien

A Princess for Christmas

Het leven van Jules Day (Katie McGrath) staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje Milo en nichtje Maddie op zich neemt als haar zus en zwager komen te overlijden. Hoewel het haar niet makkelijk afgaat is ze vastbesloten de kinderen een fijne kerst te bezorgen. Als Jules onverwacht haar baan verliest is ze de wanhoop nabij, maar dan wordt het gezin uitgenodigd, door een uit het oog verloren familielid, om naar Europa te komen, waar ze kerst zullen vieren op Castleburry Hall.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Echte Gooische Meisjes keren terug als moeders bij Videoland

Love Actually

Love Actually is één van die films die je elk jaar met kerst kunt kijken, zonder dat het saai wordt. Het verhaal volgt verschillende koppels in Engeland die allemaal op zoek zijn naar liefde of die juist een gebroken hart hebben. De cast van de film bestaat uit alleen maar grote sterren als Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson en Bill Nighy. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Love Actually-actrice vindt de kerstklassieker ver-schrik-ke-lijk

The Holiday

Een andere klassieker die zeker niet in het rijtje mag ontbreken is The Holiday. In de cult classic ruilen de Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) en de Engelse Iris (Kate Winslet) tijdens de kerstdagen twee weken van huis. Beide vrouwen zijn teleurgesteld in de liefde, maar lijken in hun tijdelijke woning het geluk weer te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Ook grappig:

Wijn van Cameron Diaz krijgt laatste prijs in wedstrijd

Kerst Bij Koosje

Na het succes van Kerst Met De Kuijpers lanceerde Videoland vorig jaar een nieuw kerstverhaal met onder anderen Katja Schuurman en Eva van de Wijdeven. De serie gaat over Merel die samen met haar broers en vader het jaarlijkse kerstdiner in hotel Koosje organiseert. Het gezin zet zo de traditie voort die begonnen is bij de overleden Koosje, hun moeder en echtgenote voor wie kerst altijd de mooiste tijd van het jaar was.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Katja Schuurman geniet van shopsessie in Amsterdam met dochters

Mingle All the Way

Mingle All the Way met Pretty Little Liars-ster Brant Daugherty gaat over Molly die een app heeft bedacht waardoor mensen die druk zijn met hun baan een partner kunnen vinden om mee te verschijnen op belangrijke gebeurtenissen. Via de app komt ze in contact met Jeff, een man die ook druk is met zijn baan. De twee schrikken als ze tot de ontdekking komen dat ze elkaar al twee keer eerder ontmoet hebben. Deze ontmoetingen waren geen succes, maar Molly en Jeff besluiten tóch samen hun afspraken rondom de kerstdagen te bezoeken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!