Beeld © Mark Mainz/Netflix

7 dingen die jij nog niet wist over The Princess Switch 2

24 november 2020 13:41

In het langverwachte tweede deel van 'The Princess Switch' was het vooral Vanessa Hudgens (31) die de aandacht opeiste. Dat kwam doordat de actrice maar liefst drie hoofdrollen vertolkte. De kans is dan ook aanwezig dat je bijvoorbeeld gemist hebt dat Sam Palladio (34) niet alleen te zien, maar ook te horen is in de film - of dat de cast van 'A Christmas Prince' kort zijn opwachting maakte. Meer info én meer feitjes vind je hieronder.

"Het was zo verwarrend om uit te zoeken hoe we moesten filmen"

Geen tweede deel?

Het had niet veel gescheeld of we hadden überhaupt niet kunnen genieten van The Princess Switch 2. De makers hadden namelijk helemaal geen plannen voor een vervolg. Omdat het eerste deel zo'n groot succes was besloten ze echter snel de koppen bij elkaar te steken. "Ik realiseerde me dat we de relatie van Margaret en Kevin niet echt hadden afgerond en dat er allerlei dingen hadden kunnen gebeuren die ze uit elkaar had kunnen halen", aldus schrijver en uitvoerend producent Robin Bernheim Burger. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vanessa Hudgens en Austin Butler zijn niet langer meer een koppel

A​ Christmas Prince​

Netflix wist eerder de (foute) kerstfilm weer op de kaart te zetten met A​ Christmas Prince​, waar inmiddels al drie delen van zijn verschenen. Koningin Amber en koning Richard, om wie de reeks draait, waren zelfs ook even kort te zien in het tweede deel van The Princess Switch. Het koninklijke koppel verschijnt - inclusief schattige baby - even in beeld tijdens de kroning van Margaret. Netflix liet eerder al zogenoemde 'easter eggs' achter in vorige films, maar dit kwam voor veel fans als een totale verrassing. Was het jou opgevallen?

The Princess Switch 2

Drie accenten

Alsof het voor voormalig High School Musical-ster Vanessa Hudgens nog niet moeilijk genoeg was om drie verschillende personages te spelen, hadden ze allemaal ook nog eens een ander accent. "Het was leuk en uitdagend, maar zorgde wel voor een error in mijn hersenen", vertelt de actrice. "Het was zo verwarrend om uit te zoeken hoe we moesten filmen." Hoe het allemaal precies in zijn werking ging, vertelt ze zelf in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Princess Switch-fans opgelet: ook derde film op komst

Scotland

The Princess Switch: Switched Again​ is opgenomen in Schotland, wat vooral op Vanessa enorme indruk maakte. "Ik werd verliefd op het land. De mensen, de architectuur, de geschiedenis... en natuurlijk de kerstmarkten! Sommige decoraties die je ziet in de film kwamen echt uit Edinburgh." Ook Sam Palladio heeft een speciaal plekje in zijn hart voor die stad: "Ik heb het geluk gehad om daar in de loop der jaren nogal wat tijd door te brengen met het spelen van muziek en toeren met theatershows. De stad heeft zo'n ongelooflijke energie en geschiedenis en vormt de perfecte achtergrond voor onze tweede film."

Muziek

Sam, die eerder al zijn zangkunsten toonde in de serie Nashville, schreef zowel voor het eerste als tweede deel de muziek. 'Bring The Snow', uit de eerste film, werd uiteindelijk zo'n 1,5 miljoen keer gestreamd en daarom nam de acteur ook voor het vervolg weer de titelsong voor zijn rekening: 'Under The Tree'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Stacy en Margaret switchen wéér in vervolg The Princess Switch

Koude kerstboel

Schotland staat nou niet bepaald bekend om zijn warme temperaturen en dat bracht soms wat moeilijkheden met zich mee. Zo was het tijdens het schieten van de scènes op de luchthaven zó koud dat het een uitdaging werd om de adem van de acteurs niet in beeld te brengen. Tot overmaat van ramp moest er later een andere scène compleet overnieuw omdat een enorme windstorm de set had vernield.

The Princess Switch 3

Netflix heeft inmiddels laten weten dat er een derde Princess Switch-film in de maak is en dat de opnames binnenkort al van start gaan. De fans hoeven deze keer niet weer twee jaar te wachten, want het derde deel staat gepland voor 2021. "De cast is familie geworden, dus we kijken uit naar een reünie", aldus Vanessa. Het is nog niet bekend hoeveel personages de actrice deze keer voor haar rekening zal nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vanessa Hudgens zegt sorry voor corona-opmerkingen

Het verhaal van de film? Wanneer hertogin Margaret onverwacht de troon erft loopt haar relatie met Kevin op de klippen. Het is aan haar dubbelganger en prinses, Stacy van Belgravia, om de star-crossed lovers weer bij elkaar te krijgen. Maar er zijn meer kapers op de kust die het hart van de toekomstige koningin willen stelen... Gooi de onverwachte komst van Margaret's buitensporige nichtje Fionia, een derde look-a-like met grote geheimen, en je hebt het recept voor een drievoudig kerstprobleem!

Wie liever een heel andere kerstfilm wil kijken, komt misschien beter aan zijn trekken met de Netflix-film Jingle Jangle. Hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!