Ammonite Beeld © Sony Pictures Releasing (via Universal)

Kate Winslet over intieme seksscènes met Saoirse Ronan

2 januari 2021 14:53

Kate Winslet (45) speelt in de nieuwe bioscoopfilm 'Ammonite' verschillende expliciete seksscènes met haar tegenspeelster Saoirse Ronan (26). Die voelden anders dan intieme scènes die ze eerder heeft gespeeld, zoals in 'Titanic' met Leonardo DiCaprio (46). "Dit was anders dan heteroseksuele liefdesscènes", zegt ze tegen het Australische tijdschrift 'The Weekend Australian'.

"Ik ben er achter gekomen dat het een groot verschil maakt dat twee vrouwen dezelfde liefdestaal spreken"

"Ik ben er achter gekomen dat het een groot verschil maakt dat twee vrouwen dezelfde liefdestaal spreken", vertelt ze. De 45-jarige actrice heeft al eerder intieme scènes opgenomen met een vrouw. "In de eerste film die ik ooit heb gedaan, Heavenly Creatures, speelde ik ook een lesbisch meisje", zegt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kate Winslet over nieuwe film Ammonite: 'Prachtig liefdesverhaal'

Tijdens deze film, die uitkwam in 1994 en genomineerd werd voor een Oscar, voelde ze zich onervaren en niet zo zelfverzekerd. "Ik was net zeventien en had nog amper ervaringen van echte intimiteit in mijn eigen leven, ik had geen idee wat ik aan het doen was behalve dat ik een personage speelde", zegt de actrice.

Ammonite speelt zich halverwege de 19e eeuw in Engeland af en is losjes gebaseerd op het leven van de beroemde Engelse paleontoloog Mary Anning, gespeeld door Kate Winslet. Zij krijgt de opdracht te zorgen voor een rijke vrouw genaamd Charlotte Murchison, gespeeld door Saoirse Ronan. Ze neemt haar onder meer mee op zoektochten naar fossielen aan de kust. De twee ontwikkelen een intense liefdesrelatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filmrol gaf Kate Winslet voorsprong voorbereiding coronavirus

De regisseur van de film, Francis Lee, liet eerder weten expres gekozen te hebben voor een liefdesverhaal tussen twee vrouwen. Lee, bekend van God’s Own Country, wilde met Ammonite onder meer bijdragen aan meer homoseksuele liefdesverhalen op het witte doek. "Dit zijn nog altijd de minder vertelde verhalen. En het voelt belangrijk die wel te vertellen."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kate Winslet sleept film voor Disney+ in de wacht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!