Beeld © ANP

Ook filmfavoriet Nomadland komt in hybride vorm uit

15 januari 2021 05:04

De film 'Nomadland', met tweevoudig Oscarwinnares Frances McDormand in de hoofdrol, komt in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en via streaming uit. Distributeur Searchlight maakte donderdag bekend dat de film vanaf 19 februari zowel in filmhuizen als op Hulu te zien zal zijn.

Nomadland, van regisseur Chloe Zhao, won afgelopen jaar de belangrijkste prijzen op de filmfestivals van Venetië en Toronto. Ook bij kleinere festivals vielen zowel de film zelf als de regisseur meermaals in de prijzen. Nomadland gaat over een vrouw die weduwe en werkloos is geworden en besluit met een busje door de VS te trekken. Onderweg bouwt ze een band op met andere 'nomaden'. Naast McDormand en acteur David Strathairn worden de meeste andere rollen gespeeld door mensen uit de echte reizigersgemeenschap.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Frances McDormand wint tweede Oscar

Nu in een groot deel van de VS de bioscopen nog altijd gesloten zijn, gaan steeds meer filmstudio's over op 'hybride' releases, waarbij de film tegelijkertijd in de bioscoop uitkomt en op een streamingservice te zien is. Warner Bros. kondigde zelfs aan in 2021 alle films van de studio zowel in de filmhuizen als op streamingservice HBO Max, waarvan Warner eigenaar is, uit te brengen.

De Nederlandse bioscooppremière van Nomadland staat vooralsnog gepland op 25 maart. Streamingservice Hulu is niet beschikbaar in Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!